Vespa Vespula vulgaris

Aspecte: Les obreres adultes mesuren entre 12 a 17 mm des del cap fins a l’abdomen, mentre que la reina mesura 20 mm de llarg. De color negre i groc; amb franges grogues paral·leles i punts i bandes negres en el seu abdomen. Les reines i femelles de vespa comuna tenen una aparença molt similar a la de la vespa alemanya (Vespula germanica) excepte si s’observa el seu cap amb deteniment, la cara de vespa comuna no posseeix els tres punts negres de la vespa europea. En canvi, posseeix una sola marca negra al clipi de l’aparell bucal que en general posseeix forma d’àncora o daga. No obstant això, de vegades la identificació d’aquesta espècie pot ser dificultosa perquè aquesta marca negra pot no ser-hi.

Hàbitat i comportament: Insectes socials que formen colònies a l’interior dels seus vespers de fins a 30 cm d’ample. Normalment es troben en espais amb teulades o dins de cavitats en murs o arbres. S’alimenten d’una forma molt variada, incloent insectes voladors, nèctar i altres aliments dolços.

Cicle biològic: Experimenten una metamorfosi completa: ou – larva – crisàlide – adult. Els ous s’incuben durant diversos dies i el desenvolupament de la larva dura unes 4 setmanes. Les larves formen capolls de seda i les crisàlides es converteixen en adults en unes 2 setmanes. Les colònies solen sobreviure només 1 any, però a finals d’estiu poden comptar amb diversos milers d’exemplars.

Importància sanitària: poden provocar seriosos desperfectes en l’àmbit de la construcció durant la fabricació dels seus nius, així com ser molt molestes per la possibilitat de picar a l’home.

Cercador d’Espècies

DES DE CÈNTRIC OFERIM ELS NOSTRES SERVEIS A QUALSEVOL LLOC ON CALGUI UN CONTROL DE PLAGUES PROFESSIONAL