Indicis de termites

Una de les espècies que poblen el nostre entorn són els tèrmits subterranis . El seu niu (termiter) sempre està enterrat per preservar una humitat òptima i evitar la llum. Moltes vegades poden estar atacant la fusta de les nostres cases o negocis sense que ens assabentem immediatament.

Els senyals que el nostre edifici està sent atacat per tèrmits poden incloure:

•          Eixam: sol ocórrer durant la primavera en època de cria. És una aparició sobtada de tèrmits alats, generalment en gran quantitat. Es poden confondre amb les formigues aladas.

•          Fusta amb so de buit: els tèrmits, en consumir la fusta, deixen una capa superficial. Si al colpejar les bigues o els marcs de les portes sona buit, és una altra indici de la presència d’una plaga de tèrmits.

•          Al escombrar o fregar, el sòcol es trenca: és una indicació molt comuna de la presència de tèrmits. Altres vegades, el marc d’una porta s’enfonsa i es trenca al recolzar-se a ella o donant-li un petit cop. L’interior de la fusta està buit pel consum dels tèrmits i la fusta es pot trencar amb un petit cop. 

•          Túnels de fang: els tèrmits construeixen túnels de fang, saliva i excrements quan han de sortir a la llum perquè no troben fusta, de manera que es poden traslladar a altres zones sense exposició a la llum. Aquests túnels solen estar en soterranis o zones amb poc moviment. En trencar un d’aquests petits túnels es pot veure a l’interior com es mouen els tèrmits i al cap i a poc a poc els tèrmits soldats que vindran a defensar la colònia.

•          Algunes finestres i/o portes no tanquen bé a causa de la humitat a la fusta. Els tèrmits que mouen el fang del termiter proporcionen la humitat ideal a la fusta per al seu consum per ells. 

Inspecció de tèrmits

Fins i tot amb aquests consells per detectar-los, no sempre és fàcil saber amb certesa si tenim tèrmits al nostre edifici. Per aquest motiu és recomanable que un tècnic qualificat realitzi una inspecció amb un radar de moviment per buscar indicis de la presència de tèrmits o dels danys causats per ells. Si heu detectat algun d’aquests indicis, us podeu posar en contacte amb nosaltres per concertar una primera visita gratuïta.