Els tèrmits subterranis: grans treballadors actius durant tot l’any

Els tèrmits subterranis es troben més actius quan el clima és càlid, ja que la temperatura influeix en la seva activitat. Tot i així, sabem que són grans treballadors que s’alimenten les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, i que tampoc descansen a l’hivern.  

Aquests s’han pogut adaptar i a mesura que el clima es torna més fred,  caven més profundament a terra per evitar les gelades i trobar temperatures més càlides. Fins i tot s’han trobat algunes colònies a profunditats superiors a un metre (1). D’aquesta manera poden continuar buscant menjar i pujant a les estructures si estan protegides del fred. 

Les temperatures més fredes fan que es moguin més lentament, però això no vol dir que la nostra llar estigui fora de perill. La colònia encara és activa i anirà augmentant l’activitat a mesura que augmentin les temperatures.

La primavera portarà temperatures més càlides, i així començarà la temporada d’eixams de tèrmits alats, l’augment de la població i més danys a la propietat. Per tant, la forma més efectiva de mantenir la llar segura és, en primer lloc, evitar que els tèrmits entrin a casa. Tenir el sistema SentriTech® instal·lat durant l’hivern serà determinant per interceptar i eliminar les colònies de tèrmits, a mesura que aquests es desplacin durant la primavera.

El sistema SentriTech® es pot instal·lar en totes les condicions climàtiques durant tot l’any, de manera que qualsevol moment és ideal per evitar que els tèrmits malmetin una llar.

(1) Smith, E. i RC Whitman. 2007. Guia de camp de NPMA sobre plagues estructurals, 2a ed. Associació Nacional de Maneig de Plagues, Inc., Fairfax, VA.

Més informació sobre el sistema SentriTech® a http://www.sentritech.es/

A través de Higieneambiental.com