Xinxes del llit o xinxa domèstica Cimex lectularius

Aspecte: La fase adulta mesura entre 4 – 6 mm. Tenen el cos aplanat i de color marró rogenc. Son de forma més aviat ovalada i àpteres (no tenen ales).

Hàbitat i comportament: Durant el dia la xinxa s’amaga en racons, esquerdes de la fusta o plecs de roba i surt a la nit a xuclar sang (són insectes hematòfags). Poden córrer a gran velocitat però no salten com les puces. Les podem trobar als mobles, esquerdes de les parets, papers, teles, llits, etc. Hi ha diversos mitjans pels quals un habitatge pot resultar infestat amb C. lectularius. Les persones poden ser infestades en hotels, motels o altres tipus d’allotjaments, i portar-los a les seves cases a través de l’equipatge. També poden introduir xinxes en els seus habitatges portant-hi mobles o roba usada infestades. Si algú es troba en un lloc amb una elevada infestació, les xinxes li poden pujar a la roba i ser transportades en ella, encara que això és un comportament estrany i que només es dóna en els casos més extrems d’infestació. També poden produir-se infestacions en blocs d’habitatges, en els quals s’hagin introduït xinxes en un habitatge que serveix de focus d’infestació a la resta de l’edifici.

Cicle biològic: El seu cicle biològic pot tenir una durada de 4 – 5 setmanes. Posen de 200 a 500 ous al llarg de la vida (2-3 ous/dia). La vida mitjana estimada és de 2 anys.

Importància sanitària i riscos: Les picades de xinxes a l’home poden produir irritació, ansietat, estrès i insomni. És transmissor mecànic de moltes malalties.

Cercador d’Espècies

DES DE CÈNTRIC OFERIM ELS NOSTRES SERVEIS A QUALSEVOL LLOC ON CALGUI UN CONTROL DE PLAGUES PROFESSIONAL